Kávový likér

Väčšinou pripravujeme doborty z našej záhrady, alebo z rôznych byliniek. Tento likér je však výnimka. Nemá nič spoločné so zdravou výživou, alebo prírodou. Je to jednoducho lahôdka pre príjemné chvíle pohody. Robievala ho moja kolegyňa Erika, no stratila pôvodný recept. Chvíľku mi trvalo, kým som našla tie srávne pomery, ale podarilo sa. 

Potrebujeme

  • 350 ML rumu - čím kvalitnejší, tým jemnejší bude likér
  • 1 konzerva kondenzovaného mlieka (370g Salco)
  • 80-100 ML silné espresso
  • 1 PL vanilkového extraktu

Postup

Všetky ingrediencie dobre premiešame v sklenenej nádobe so širším hrdlom, potom prelejeme do ozdobnej fľašky  a  uchovávame v chladničke. Podávame s ľadom, do kávy, alebo pridáme do pečenia 

Z uvedeného pomeru vyrobíme 700 ML likéru