Bazalkový dip
Cestovanie nás veľmi inšpiruje najmä čo sa jedla týka. Veľmi radi ochutnávame nové veci a častokrát natrafíme na niečo, čo sa stane pravidelnou súčasťou našej kuchyne. Presne ako tento dip, ktorý sme ochutnali v Grécku, v talianskej reštaurácii. Celkom príjemná zhoda náhod, a tieto dve svetové kuchyne máme najradšej :)
Bazalku máme radi, no už som mala pocit, že sme ju vyskúšali na všetky spôsoby. Ale asi som sa mýlila. Snažila som sa dip pripraviť doma za pomoci našich ingrediencií a podarilo sa mi to! Je lahodný, jemný a hodí sa k chlebíku, tyčinkám, ale viem si ho predstaviť aj na cestovinách, alebo rizote.
POTREBUJEME
- 100 G nátierkového masla
- 100 G smotanového jogurtu
- 1 PL sladkej 30% smotany
- 10 lístkov čerstvej bazalky
- 1 strúčik cesnaku
- olivový olej
- soľ
- korenie
POSTUP
Do misky vložíme maslo, jogurt, a smotanu. Na doske si posekáme bazalkové lístky a cesnak. Potom všetko rozmixujeme ponorným mixérom tak, aby sme dostali lahodnú krémovú konzistenciu a aby boli kúsky bazalky čo najjemnejšie. Pridáme soľ a korenie podľa chuti. Potom necháme dip krátko odstáť v chladničke, aby sa chute prepojili.
Pri podávaní polejeme kvapkou olivového oleja. Dobrú chuť!