Žihľavový ocot

Jar je ideálne obdobie na výrobu žihľavového octu, ktorý môžeme používať až do najbližšej jari. Je to veľmi zdravá kombinácia surovín prospešná pre celé telo, ako zvnútra tak zvonka.

Potrebujeme

  • 500 ML jablčného octu
  • 6 hrstí čerstvých žihľavových koncov

Postup

Žihľavové vršky jemne nakrájame a vložíme do sklenenej fľaše. Zalejeme octom tak, aby boli ponorené. Necháme stáť až 4 týždne na tmavom mieste za občasného miešania. Potom scedíme. Ocot skladujeme v chladničke.

Užívame

Ocot používame do letných šalátov a studenej kuchyne. Zároveň ho po zriedení s vodou môžeme vmasírovávať do pokožky hlavy pre podporu rastu vlasov. Ak máte ťažkosti s krvinkami, pečeňou, obličkami, alebo trávením a nafukovaním, môžete piť ocot nalačno každé ráno 1 čl do 100ml vody počas troch týždňov. Pitie octu tiež prispieva k podpore metabolických procesov v tele, a preto je vhodným doplnkom pri cielenej strate hmotnosti.




Súvisiace produkty